Maailma kylässä -festivaali, somistus 2009-2019 - Element Lab
234
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-234,theme-elementlab,eltd-cpt-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,element lab child-child-ver-,element lab-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
Projektin kuvaus

Maailma kylässä -festivaali, somistus 2009-2019

 

Olemme vastanneet Helsingin Kaisaniemessä järjestettävän Maailma kylässä -festivaalin somistuksesta vuodesta 2009 alkaen.
Fingo (ent. Kepa) ry:n järjestämä festivaali kerää vuosittain noin 80 000 kävijää Helsingin Kaisaniemen puistoon ja Rautatientorille nauttimaan monikulttuurisestatunnelmasta, kansainvälisestä artistikattauksesta, ja ajankohtaisesta asiaohjelmasta.

 

Somistuksen ohjenuorana toimivat festivaalin graafinen ilme, ja vuosittain vaihtuva maantieteellinen painotus ja pääteema.
Suunnittelussa teemme tiivistä yhteistyötä Maailma kylässä – festivaalin viestinnän ja teknisen tuotannon kanssa; tavoitteena on festivaalivieraiden ja artistien viihtyvyys, Kepa ry:n ja yhteistyökumppanien näkyvyyksistä huolehtiminen, ja eri lavojen ja festivaalialueiden esilletuominen somistuksen keinoin.

 

Otamme huomioon myös festivaalin arvot kestävästä kehityksestä monikulttuurisuuteen – kierrätämme käytetyt somistusmateriaalit ja lahjoitamme niitä yleishyödyllisille kulttuuritoimijoille, sekä pyrimme tekemään hankintoja eettistä ohjeistusta noudattaen.

 

Festivaalin rakennuksen aikana johdamme vapaaehtoisista koostuvaa somistustiimiä, joka toteuttaa alueen visuaaliset elementit sovitun suunnitelman mukaisesti. Tehtäviimme kuuluvat mm. backstage-alueiden ja VIP-tilaisuuden somistus, liinoitukset ja kukka-asetelmat, vuosittaisen teeman tai yhteistyökumppanin graafisen ilmeen mukainen somistus anniskelu- ja kahvila-alueille, sekä erilaiset instaallatiot ja huomionherättäjät lavojen läheisyydessä.

 

Vuosien varrella tunnelmat ovat vaihtuneet Kiinan muurilta meksikolaisille Day of the Dead-karnevaaleille, ja afrikkalaisesta gettoloungesta Bollywoodin värikkääseen maailmaan.
’Element Lab on asiantunteva ja joustava toimija, jota voin lämpimästi suunnitella kaiken maailman somistuksen toteutukseen.’
-Johanna Eurakoski, Maailma Kylässä-festivaalin viestintäpäällikkö

 

 

Asiakas: Fingo Ry
PAX: 80 000

Valokuvat: Element Lab

Yksityiskohdat
Päivämäärä

11.11.2016

Kategoria

Festivaali, Huomionherättäjä, Installaatiot, Kukka-asetelmat, Lavastus, Liinat - matot - verhot, Ompelutyöt, Pöytäsomistukset, Suunnittelu, Teemakokonaisuudet, Visuaalinen markkinointi

Previous
Next